19 Mart 2013 Salı

0 battle of the guardian basestar


battlestar pegasus ve guardian basestar arasında yapılmış bir savaştır.

---[razor] bölümü için ağır spoiler içerir---

**savaşın gelişimi
sivil bilim adamlarıyla dolu bir raptor'un kaybolmasıyla birlikte amiral adama (bkz: william adama) bir arama ve kurtarma emri verir. bu sırada oğlu lee adama, pegasus'un komutanıdır.

raptor'un son görüldüğü lokasyona sıçrama yaptıktan sonra, bir viper devriyesi daha önce karşılaşmadıkları model cylon savaşçıları ile karşılaşırlar.

pegasus saldırılara karşı koyar ve nihayetinde tekrar sıçrar, bu esnada bir raider iniş güvertesinde (bkz: landing bay) vurulur.

kazazede cylon'ların cylon centurion model 0005 olduğu ve raider'ın ise cylon war-era raider -the original series raider- olduğu anlaşılır. bununla birlikte raider'ın seyir kayıtlarında olası ana üs koordinatları işaretlidir.

ilk cylon savaşı (bkz: cylon war) zamanında insanlar üzerindeki deneyleri hatırlayan adama (bkz: razor flashbacks), hem 40 yıl önce neye şahit olduğunu öğrenmek hem de kayıp mürettebatı kurtarmak amacıyla sancağı pegasus'a aktarır ve her iki battlestar'ın da zarar görebileceği ihtimaline karşı tek gemiyle göreve çıkar.

**cylon'larla yüzleşme
basestar'ın koordinatlarına sıçraması ile birlikte pegasus, geminin raider'larıyla yüzleşmeye başlar. battlestar, ftl sürücüsünü kapatır ve motorlarında arıza varmış süsü vererek, raider'ları kendine çekerek basestar'dan uzaklaştırmaya çalışır. bu süreçte küçük hasarlar ile savaşı başarıyla yürütür.






bu esnada kurtarma timini ve nükleer bir bombayı taşıyan bir raptor, raider'ları atlatarak basestar'a girmek ister fakat iki düşman savaşçısına yakalanınca, ekip motor arızası süsü vererek, savaş bağlığı ile birlikte çekme halatı kullanarak raptor'u terkeder.

raptor'u yok eden raider'lar mürettebatın da öldüğünü düşünerek giderler.

başarıyla basestar'a çıkan kurtarma timi, bilim adamlarının tutulduğu odayı bulur. tutsakları serbest bırakan tim, centurion'ların tuzağına düşer. dasilva kritik şekilde yaralanır. iki centurion onu sürükleyip götürmeye çalışırken, cylon'lar tarafından deneylerde kullanılacağına inanan binbaşı kendra shaw adamı vurur ve öldürür. shaw da, centurion'lardan biri tarafından karnından vurulur.

basestar'ın wireless iletişim ağını parazit yaratarak bozmasıyla ve gemiye çıkan ekibin hala hayatta olup olmadığının bilinmemesi sebebiyle, komutan lee adama nükleer füze fırlatma emri verir. fakat bu emir amiral adama tarafından iptal edilir.

iletişim tekrar sağlandığında starbuck, centurion'larla çatışma esnasında bombanın fünyesinde hasar meydana geldiğini, elle patlatılması gerektiğini söyler. ekibi tahliye ettikten sonra füze fırlatmayı öneren lee'ye karşı amiral adama, böyle bir durumda raider'ların yolda ekibi de yok edeceğini belirtir. tek çare başlığı ateşleyecek birinin geride kalmasıdır.

lee, kesinlikle yapacağından emin olarak ve fakat gönülsüzce emri starbuck'a iletir.

pegasus, basestar'daki ekibi tahliye etmek için derhal ikinci bir raptor gönderir. starbuck geride kalmak üzereyken, shaw, silah zoruyla bombayı bırakmasını ve gemiden ayrılmasını ister. starbuck başta karşı çıksa da, sonra kabul ederek pegasus'a geri döner.

yarası kanayan shaw, basestar'ın içlerine doğru giderek sonunda hybrid'in  (bkz: first hybrid) yattığı özel odayı bulur. hybrid, shaw'a geçmişte yaptıkları için (bkz: scylla) bağışlanmayı dilediğini söyleyerek, daha önemli şeyler diyecekmiş gibi yakınına gelmesini ister. starbuck'ın insanlığın sonunu getireceğini ve onu takip etmemelerini söyler. shaw, pegasus'a bunu iletmek istese de, cylon'ların yayını bozmaları nedeniyle başaramaz.

shaw gemiyi yok etmek için hazırlanırken, hybrid sakince "tüm bunlar daha önce de oldu, ve yine olacak". "tekrar ... tekrar" diyerek sürekli yineler.

shaw fünyeyi ateşleyerek, hybrid'i, tüm centurion mürettebatını ve kendisi de dahil olmak üzere guardian basestar'ı yok eder. [razor]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder