16 Mart 2013 Cumartesi

0 civilian cylons


caprica dizi finali apotheosis (s01e18) ve blood and chrome'da gördüğümüz cylon modelidir.

the original series'de görülen askeri olmayan cylon civilians (cylon sivilleri) ile karıştırılmamalıdır.

sivil cylon modelleri, cylon savaşı'ndan yıllar önce, caprica ve 12 kolonide hayatı kolaylaştırmak için, graystone industries tarafından belirli sayıda üretilmiş ticari modellerdir.


graystone industries'in u-87 cyber combat unit modelinden yola çıkılarak, daha kısa boylu ve askeri olmayan işler için üretilmişlerdir.

ilk 4 yıl içerisinde, özellikle vasıfsız işçiler, inşaat işçileri, çöp toplayıcıları, dadılar ve kişisel uşaklar olarak caprica ve diğer kolonilerin sokaklarında görülürler.
[caprica: apotheosis (s01e18), blood and chrome]

koloni toplumunda cylon'lar hayata olumlu etkileriyle birlikte bazıları ''arkadaş'' olarak dahi kabul edilmişlerdir.

cylon mucidi daniel graystone ile yapılan bir röportajda, bu yeni teknolojiyi sorgulayan baxter sarno, ''cylon uşaklar, cylon hemşireler duyuyorum. kuzenim candance'ın eve cylon nişanlısı ile gelmesi yakın mı?'' diye sormuştur. tüm bu sorulara rağmen graystone, cylon'lar hakkındaki endişeleri reddetti ve onların sadece birer ''alet''ten başka bir şey olmadıklarını söylemeye devam etti. [caprica: apotheosis (s01e18)]

bu sivil cylon'ların asker kopyalarıyla virtual world (sanal dünya) da buluşmaları, tek tanrı inancını taşıyan clarice willow gözetiminde gerçekleşti. onları kendi kültürlerini geliştirmeleri için teşvik ederken bir yandan da cylon'ların yaratıcılarına karşı geleceklerine dair kehanette bulundu. [caprica: apotheosis (s01e18)]

çok geçmeden cylon'lar, inanılmaz bir ordu ve silah gücüyle, insanlığa karşı cylon savaşı olarak bilinen savaşı başlattılar. askeri olmayan uygulamalarına rağmen sivil cylon'lar, kara birlikleri olarak bu savaşın bir parçası oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder