19 Mart 2013 Salı

0 the original series hades class basestar


cylon ittifakı'nın (bkz: cylon alliance) hades sınıfı büyük bir savaş gemisidir.



koloni meslektaşları gibi, savaş gemileri, uçak gemisi ve barınma gemisi kombinasyonu olarak hizmet eden büyük araçlardır. üç yüz ve daha fazla raider taşıma ve destekleme yeteneğine sahiptir.

100 savunma lazer tareti, uzun menzilli mega pulsar silahları (bkz: mega pulsar weapon) ve füzeleri ile, hazırlıksız yakaladığı bir battlestar için büyük tehdittir
. [tos: the hand of god (s01e21)]

basestar'lar bir gezegeni yörüngeden bombardıman etmek için tasarlanmıştır ve aynı zamanda hareketli bir operasyon üssü olarak hizmet vermesinden ötürü adının hakkını vermektedir.

4 adet raider filosu basestar'ın tipik müettebatıdır.
[tos: the living legend part1 (s01e11)]

basestar'lar ve onların savaşçıları 12 koloni'lerin (bkz: the twelve colonies of man) ve battlestar filosunun cylon'lar tarafından soykırıma uğratılıp imha edilmesinin anahtardır.

kolonileri aldatan cylon'lar, büyük raider filosunu cimtar barış anlaşması'na (bkz: cimtar peace accord) gönderirken, basestar'lar dağılarak 12 koloni'ye saldırmışlardır.

apollo, raider'ların cimtar'a ulaşmasını sağlayacak yakıt ikmali amacıyla bir bulutun içine gizlenmiş yakıt tankeriyle karşılaşmıştır.

apollo, tankeri keşfettikten kısa bir süre sonra raider'ları bulur ve battlestar filosunu uyarmaya çalışsa da zamanında yetişemez.

bu soykırımdan sadece battlestar galactica kurtulmayı başarır ve hayatta kalan insanlarla birlikte 13 ncü koloni'yi bulmak için yola çıkar.
[tos: earth]

carillon'daki ölüm tuzağını takiben (bkz: battle of carillon) zorba lider  (bkz: imperious leader), baltar'ın emrine bir basestar vererek filoyu aramaya gönderir.

galactica'nın tarayıcıları henüz baltar'ın basestar'ını tespit edemezken, koloni muadiline göre daha gelişmiş olan basestar, galactica'yı takip edebilecek yetenektedir.
[tos: lost planet of the gods part1 (s01e02)]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder