16 Mart 2013 Cumartesi

0 ancient cylons

ilk cylonlar!


12 dünyanın (bkz: 12 koloni) yıkımından 58 yıl önce, insan kolonileri cylonları yarattı ki; insan ''ebeveynleri'' ile sonsuza dek duygusal olarak bağlanacak bir ırk!

cylonlar kolonileşmeden 2000 yıl önce, -duygusal makina ırkı- antik cylonlar dünya'da bulunmuşlardır. bundan 2000 yıl önce de kobol'da.

insan ve cylonların doğum yeri olan kobol'da insan kalıntıları: 



**kobol
kutsal yazıtlara (bkz: sacred scrolls) göre; insanlar, insanlığın doğum yeri olan kobol gezegeninde tanrılar ile yanyana yaşadılar. aslında insanlar yaratılışı yaşadılar, cylonlar ise zaman içinde insansı formlara evrimleştiler.

bu insansı cylonlar insan yaratıcılarından farksız olmalarına rağmen, üreyemedikleri ve doğuramadıklarından, bunun yerine ölümden sonra yeni bedenlerine bilinçlerini indirmek için organik bellek aktarımını kullandılar.
[miniseries, kobol's last gleaming part1 (s01e12), revelations (s04e10), sometimes a great notion (s04e11), no exit (s04e15)]

eski metinlere göre -yazılı ve figüratif- kobol, savaş ve insan kıyımı nedeniyle cezalandırılan bir cennetti.

insanlar ile cylonlar savaşmaya başlayınca, insansı cylonlar, uzaklardaki ''dünya'' denilen gezegene yerleşmek için kobol'dan kaçtılar.
[valley of darkness (s02e02), no exit (s04e15)]

2000 yıl sonra kobol'un insanları, dünyalarından ayrılarak 12 koloniye seyahat ederek, 12 kabile kolonisi kurdular.

zaman geçtikçe kobol'da yaşananların hatırası unutuldu, koloni kutsal yazıtlarının içinde şifreli olarak geçen, 13 ncü kabile olarak cylonlar anılacaktı.
[miniseries, kobol's last gleaming part1 (s01e12), revelations (s04e10), sometimes a great notion (s04e11), no exit (s04e15)]

**dünya
dünyadaki 13 ncü kabile, yeni bir medeniyet kurarak, teknolojinin modern çağıyla refah içinde yaşadı.

anavatanlarından uzaklaşıp, dünyaya yerleşen cylonlar, terkedilmiş ve unutulmuş olan kopyalama ve bellek transferini sonunda başardılar. dünya'daki medeniyet gelişmeye devam ederken, eski versiyon cylon centurionlarından yeni ırk mekanik cylonlar yaratıldı.
[sometimes a great notion (s04e11), no exit (s04e15)]

13 ncü koloninin kurulmasından yaklaşık 2000 yıl sonra, dünya'da mekanik cylon ırkı yükselmişti.

yıkıcı bir savaşın patlak vermesiyle, yeryüzü nüfusu nükleer bir felaketin içinde yitip gitti.
[revelations (s04e10), sometimes a great notion (s04e11)]

bu yıkımdan, (daha sonra son beşli -final five- olarak anılacak olan) samuel anders, tory foster, saul tigh, ellen tigh ve galen tyrol kurtulmayı başaranlardı. diriliş teknolojisi üzerinde araştırmalara yoğunlaştılar. bu teknoloji kobol'da, ölümden sonra kişinin başka bir bedende yeniden doğuşu (ya da yükleme) yapılması demekti.

yıkımın olacağını önceden kestiren final five, kendilerini dünyanın yörüngesinde bekleyen bir gemide tekrar dirildiler ve 2000 yıl sürecek uzun bir yolculuğa başladılar.
[sometimes a great notion (s04e11), no exit (s04e15)]

son olarak sizleri 2000 yıl önce dünyadaki savaş sırasında tahrip olmuş cylon centurionun keşfedilen kafası ile başbaşa bırakıyorum:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder