19 Mart 2013 Salı

0 guardian basestar

ilk cylon savaşı'nın sonlarına doğru, cylon'lar modern basestar ile kabaca aynı şekle sahip bir prototip basestar inşa ettiler.




ilk hybrid  (bkz: first hybrid) bu modellerde kullanılmak üzere geliştirilmişlerdir.

operation raptor talon esnasında teğmen william adama vurularak, cylon'ların çeşitli şekillerde insanlar üzerinde deneyler yaparak sonunda ilk hybrid'i (bkz: fist hybrid) oluşturmayı başardıkları ice planet'e düşmüştür.

burada hayatta kalan insanları kurtarmaya gücü yetmeden tesis yıkılmaya başlayınca, bir gardiyan gemisinin havalandığına tanık olmuştur.

yaklaşık 40 yıl sonra koloni askerleri bu gemiyle yine karşılaşmışlardır.

içindeki sivil bilim adamlarıyla birlikte kaybolan raptor'u arayan starbuck ve showboat, cylon savaşı'nda (bkz: cylon war) kullanılan raider'lar ile karşılaşmışlardır.

düşman karşısında sadece iki kişi olan pilotlar, güvenlik açısından battlestar pegasus'a geri çekilmişlerdir. pegasus bir yandan güç kaybederken bir yandan da yaklaşan raider'ları durdurmak için elinden geldiğince savunma bataryalarını kullanmıştır.

raider'lardan biri güverteye inmeye çalışan starbuck ve showboat'ın peşinden pegasus'a girer. hızlı bir menavra ile starbuck raider'ı vurur fakat raider tamamen hasar almaz.

bu raider'ların içerisinde eski stil üç kişiden oluşan centurion (bkz: cylon centurion model 0005) mürettebatı mevcuttur.

geminin kalıntılarının incelenmesi esnasında sharon agathon, bu eski bilişsel zekaları olmayan bir grup efsane olmuş gardiyan modelin hikayesini anlatır.

ilk hybrid'i taşıyan gemi ile kaçmaları nedeniyle centurion'ların bu gruba bir ilah gibi taptıklarını ve ''gardiyanlar'' adını verdiklerini söyler.

raider seyir bilgisayarından geminin muhtemel yerini öğrenen pegasus basestar'ın yanına sıçrar ve meşhur battle of the guardian basestar başlar.

40 yıl önceki deneyimi ve agathon'dan gelen açıklama doğrultusunda amiral adama, kayıp raptor'un guardian basestar'da olduğunu ve 40 yıl önce buz gezegende (bkz: ice planet) insanlara yaptıkları deneyleri yapmaya devam ettiklerini anlar. gemideki insanların aynı kaderi paylaşmaması için basestar'a saldırı emri verir.

bununla birlikte basestar'daki insanları kurtarmak isteyen bir ekip gemiye gider, fakat burada ''gardiyan''larla çatışarak kayıp verirler. kendileri için gönderilen kurtarma raptoru ile alınırlar. çatışma esnasında yaralanarak guardian basestar'da kalan binbaşı kendra shaw, ilk hybrid ile bir konuşma yapar, müteakiben kendisi de içindeyken bir nükleer bombayı patlatarak gemiyi yok eder.
                                                   



                                                      guardian basestar'la ilk karşılaşma: 


guardian basestar silahları: 


guardian basestar havalanırken: 



                                                   guardian basestar yakından görünüş: 


saldırı timi guardain basestar'a yaklaşırken: 


                                    kurtarma raptoru guardian basestar'dan hızla uzaklaşırken: 



                         ve guardian basestar efsanesinin içindeki ilk hybrid ile birlikte yok oluşu: 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder